Pasinerkite į sultingų uogų skonio dubenį su braškių avižiniai dribsniai receptas! Greitai ir lengvai pagaminami kaip sotūs pusryčiai: puikus saldaus ir pyrago balansas.
Su pusryčiais nesunku susipainioti. Štai įdomus klasikinių pusryčių variantas, kuris privers jus laukti ryto: braškių avižiniai dribsniai! Kas gali pasakyti „ne“ rožinei avižinei košei? Saldus uogų skonis yra nenugalimas, o užpiltas šviežiomis uogomis, šlakeliu klevų sirupo ir grietinėlės, tai visiškai didinga.
Kodėl mums patinka šis receptas: Mes su Aleksu čia valgome daug avižinių dribsnių (tai kasdienybė!). Šis uogų suktukas yra mūsų naujas mėgstamiausias, nes jis labai smagus: saldus, jaukus ir toks smagus sezoninių uogų naudojimo būdas. Braškės ir grietinėlė? Suskaičiuok mus apsėstas.
„Man patiko šis receptas! Skoniai buvo tobuli! Mano vyras valgydamas nuolat sakydavo „va, tai tikrai skanu“. -Erina
„Tai turi būti pati geriausia avižinė košė, kokią tik esu valgęs! Šį rytą pagaminau pusryčių partiją ir turėjau šiek tiek likučių, kuriuos dabar valgau pietums. Štai kokia gera ši braškinė avižinė košė!“ -Annika
Braškių avižinių dribsnių ingredientai
Šis braškių avižinių dribsnių receptas priklauso nuo paprastų ingredientų, kad būtų pagaminti linksmi ir naudingi pusryčiai. Štai ingredientai, kurių jums prireiks:
- Senamadiškos valcuotos avižos: Senamadiškos avižos yra raktas į tekstūrą ir virimo laiką. Čia nekeiskite greitai paruošiamų avižų, greitai paruošiamų avižų ar plieno pjaustytų avižų.
- Supjaustytos braškės: Šiam receptui geriausiai tinka šviežios braškės: jos yra saldžiausio skonio ir yra būtinos kaip garnyras, kad išryškėtų visavertis skonis. Galite naudoti ir šaldytas uogas, tačiau jos turi šiek tiek aštresnį skonį (jei norite, įdėkite papildomo saldiklio).
- Grynas klevų sirupas: Klevų sirupas yra mūsų pasirinktas natūralus saldiklis. Jei norite, taip pat galite naudoti medų arba granuliuotą cukrų.
- Sunki grietinėlė arba pusė su puse: Norėdami sukurti braškių ir grietinėlės atmosferą, čia panaudojome riebios grietinėlės atspalvį. Jei pageidaujate, galite naudoti pusantros, nenugriebto pieno arba nepieno grietinėlės arba kokosų pieno (galima pasirinkti ir avižų pieną, tačiau jis nepasižymi grietinėlei būdinga kokybe).
- Vanilės ekstraktas ir košerinė druska: Šie ingredientai papildo skonį.
Kaip pasigaminti braškių avižinius dribsnius: žingsnis po žingsnio
Braškių avižiniai dribsniai paruošiami greitai ir paprastai: visas procesas trunka apie 10 minučių. Tai puiki, smagi lengvų pusryčių idėja, kurios laukiame. Štai pagrindiniai žingsniai (arba eikite į visą receptą):
1 žingsnis: Braškes supjaustykite kubeliais.
2 žingsnis: Į puodą maišydami supilkite avižas, vandenį, braškes, sirupą ir vanilės ekstraktą. Užvirinkite ir virkite 5–7 minutes, kol sutirštės ir avižos suminkštės. Maišydami sutrinkite uogas didelio šaukšto nugara.
3 veiksmas: Papuoškite šviežiomis braškėmis ir klevų sirupu. Tai svarbu, kad skonis išryškėtų! Jei norite, įpilkite šlakelį grietinėlės.
Šviežios vs šaldytos braškės
🍓Čia tinka tiek šviežios, tiek šaldytos braškės, bet geriausia su šviežiomis uogomis, nes jos turi saldžiausią skonį. Be to, pridėjus šviežių braškių kaip garnyrą, braškių skonis išryškėja.
Bet jei turite tik šaldytas braškes, jos taip pat veikia! Apsvarstykite galimybę keletą pasitaupyti ir atšildyti papuošimui (uogų, kurios patenka į puodą su avižiniais dribsniais, atšildyti nereikia). Kadangi jos yra aštresnės nei šviežios uogos, gali tekti įpilti šiek tiek papildomo klevų sirupo.
Braškių avižinių dribsnių skonio variacijos
Manome, kad ši braškių ir grietinėlės avižinė košė yra tokia smagi kaip sveikų pusryčių idėja: skonio keisti tikrai nereikia! Bet jei jums patinka keisti dalykus, čia yra keletas skonių, kurie puikiai derėtų:
- Riešutai ir sėklos: Supjaustytų migdolų, kapotų graikinių riešutų, chia sėklų ar linų sėmenų užpilas suteikia malonų traškumą ir sveikų riebalų.
- Riešutų sviestas: Įdėkite šaukštą žemės riešutų sviesto arba migdolų sviesto kaip užpilą (PB&J nuotaikai)
- Cinamonas: Kepdami įpilkite ¼ arbatinio šaukštelio cinamono.
- Mėlynės: Vietoj to galite tai padaryti su mėlynėmis: eikite į mėlynių avižinius dribsnius.
Likusi saugykla ir patarimai iš anksto
Likučiai laikomi šaldytuve iki 3 dienų. Įkaitinkite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje ir vėl papuoškite šviežiomis braškėmis bei klevų sirupu.
Keletas geriausių braškių receptų
Mums patinka maišyti receptus su šiomis sezoninėmis uogomis! Štai keletas geriausių braškių receptų:
Dietos užrašai
Šis braškių avižinių dribsnių receptas yra vegetariškas ir be glitimo (naudojant avižas be glitimo). Jei norite valgyti veganiškus, augalinius ir be pieno produktų, naudokite paprastą ne pieno grietinėlę arba kokosų pieną.
Dažnai užduodami klausimai
Valcuotos avižos yra puikus pasirinkimas ant viryklės gaminamų avižinių dribsnių, kurių tekstūra yra kreminė, kuri papildo braškes. Jei pageidaujate greitesnio varianto, galite naudoti greitai paruošiančias avižas, tačiau atminkite, kad jos gali iškepti šiek tiek minkštesnės.
Abu veikia gerai! Šviežios braškės suteikia ryškesnį skonį, o šaldytos braškės gali suteikti tirštesnės konsistencijos (pagal skonį įpilkite saldiklio).
Medus, klevų sirupas, agavos nektaras ar net kapotos datulės yra skanūs variantai. Taip pat galite pabarstyti rudojo cukraus, kad pajustumėte karamelės skonį.
Riešutai ir sėklos: Supjaustyti migdolai, kapoti graikiniai riešutai, chia sėklos arba linų sėmenys suteikia malonų traškumą ir sveikų riebalų.
Jogurtas: Šaukštelis paprasto ar aromatinto jogurto suteikia kremo sodrumo.
Kokoso drožlės: Jei norite tropinio posūkio, ant viršaus pabarstykite skrudintų kokoso drožlių.
Šokoladas: Šlakelis šokolado sirupo ar tamsaus šokolado drožlių yra dekadentiškas skanėstas.
Spausdinti
apibūdinimas
Pasinerkite į sultingų uogų skonio dubenį su braškinių avižinių dribsnių receptu! Greitai ir lengvai pagaminami kaip sotūs pusryčiai: puikus saldaus ir pyrago balansas.
- 1 puodelis Senamadiškos valcuotos avižos
- 2 puodeliai vandens
- 1 puodelis kubeliais pjaustytos braškės, šviežios arba šaldytos*
- 2 šaukštai klevų sirupo (arba daugiau, jei pageidaujama**)
- ⅛ arbatinio šaukštelio košerinė druska
- ½ arbatinio šaukštelio Vanilės ekstraktas
- 2 šaukštai riebios grietinėlės (arba avižų pieno, veganams)
- Užpilui: klevų sirupas ir šviežios braškės (būtina)
- Į puodą supilkite avižas, vandenį, braškes, klevų sirupą, druską ir vanilės ekstraktą, maišydami. Užvirinkite ir virkite 5–7 minutes, kol sutirštės, o avižos suminkštės. Maišydami sutrinkite uogas šaukšto galine dalimi arba bulvių grūstuvu. (Pabandykite sutrinti daugumą uogų, kad avižiniai dribsniai įgautų rausvą spalvą.)
- Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinėlę. Ant viršaus užpilkite šlakelį klevų sirupo ir griežinėliais pjaustytų braškių: to reikia ir kas išryškina braškių skonį. Jei norite, įpilkite šlakelį grietinėlės.
- Likučiai laikomi šaldytuve iki 3 dienų. Įkaitinkite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje ir vėl papuoškite šviežiomis braškėmis bei klevų sirupu.
Pastabos
*Tinka šviežios arba šaldytos braškės. Turėkite omenyje, kad šviežių braškių pridėjimas kaip garnyras lemia tai, kad braškių skonis išryškėja. Jei turite tik šaldytas uogas, jos taip pat veikia! Keletas patarimų: apsvarstykite galimybę keletą pasitaupyti ir atšildyti papuošimui (uogų, kurios patenka į puodą su avižiniais dribsniais, atšildyti nereikia). Kadangi jos yra aštresnės nei šviežios uogos, įpilkite šiek tiek klevų sirupo.
**Jei mėgstate saldesnę avižinę košę, naudokite 3 šaukštus. Atminkite, kad klevų sirupas, užpiltas ant viršaus, suteikia galutinio saldumo. Taip pat galite pakeisti rudąjį cukrų, kad gautumėte saldesnį skonį.
- Kategorija: Pusryčiai
- Metodas: Viryklė
- Virtuvė: Amerikos
- Dieta: Veganas