Už kelių gatvelių nuo ledyninio „River Inn“ mirgėjimo ir po akyliomis Nordkette kalnų viršūnėmis yra restoranas „Weisses Rössl“, Insbruko neatsiprašanti odė Tirolio gastronomijai.

Šis kulinarinis kampelis – nepainioti su to paties pavadinimo viešbučiu toje pačioje vietoje – siūlo nepretenzingą žavesį, šiltą, svetingą ir gaiviai nepretenzingą, ir keturias kartas priklausantis tai pačiai šeimai.


Maistas
Restorane siūlomi tradiciniai Tirolio patiekalai, gerbiami iš kartos kartos perduodami receptai.
Nuotykių mėgstantiems vakarieniautojams patiks paragauti Gugumuck – Vienos sraigių ūkio – escargotų, patiektų su česnakiniu žolelių sviestu ir skrebučiais. Andreasas Gugumuckas, buvęs IBM darbuotojas, jau beveik du dešimtmečius buvo įsipareigojęs atgaivinti šį kadaise populiarų austrų skanėstą.


Arba išbandykite jautienos totorių – klasikinį austrų užkandį, pagamintą iš Tirolio jaučio ir patiekiamą su pjaustytu raudonuoju svogūnu, sviestu ir skrebučiais. Jis gaminamas iš aukščiausios kokybės jautienos, pavyzdžiui, vietinių Alpių galvijų veislių, vertinamų dėl švelnumo ir skonio.


Įkvėptas tradicinio mėsos totoriaus, vegetariška alternatyva – Gemüse-Tatar – yra daržovių tartaras, kuriame yra smulkiai pjaustytų arba kubeliais pjaustytų daržovių derinio su įvairiais prieskoniais.


Meniu taip pat yra įvairių sriubų, įskaitant salierų kreminę sriubą, patiekiamą su trumų aliejumi ir salierų garnyru.


Jei jaučiatės alkanas, rinkitės iš pagrindinio patiekalo Spinatknödel – špinatų kukulius su Tirolio kalnų sūriu ir ruduoju sviestu. Tai klasikinis Alpių komfortiškas maistas – sotus, skoningas ir puikiai tinkantis kaimiškam patiekalui, bet išskirtinai sotus.


Mažiau sunkus, bet ne mažiau kaimiškas patiekalas yra Tiroler Gröstl skrudintos bulvės su jautiena, keptu kiaušiniu ir šonine kopūstų salotomis. Iš pradžių jis buvo sukurtas kaip būdas sunaudoti likusius ingredientus ir paprastai yra kepamas vienoje keptuvėje, suteikiant jaukumo ir jaukumo.


„Garnelen-Gröstl“ yra šiuolaikiškas tradicinio austriško „Gröstl“ pokytis, mėsą pakeičiantis garnelen (vokiškai krevetes arba krevetes). Šiame patiekale troškintos bulvės derinamos su krevetėmis ir įvairiais prieskoniais – tai lengvesnė, bet kvapnesnė alternatyva klasikinei versijai.


Jei ieškote lengvesnio, elegantiško patiekalo, kuris išryškintų natūralų Austrijos ežerų ir upių skonį, rinkitės Saiblingsfilet – Alpių žuvėdrą, kuris dažniausiai randamas nesugadintuose Austrijos kalnų ežeruose ir vertinamas dėl savo subtilaus skonio ir švelnaus minkštimo.


O desertui? Pravažiavome, bet tarp meniu pasirinkimų buvo austrų mėgstamas Kaiserschmarrn, patiekiamas su troškintomis slyvomis, taip pat obuolių štrudelis.
Virėjas
Virtuvės siela yra Hansas Ruetzas, vietinis virėjas, savo kulinarinę kelionę pradėjęs Weisses Rössl. Kelerius metus dirbęs vyriausiuoju virėju, jis nusprendė praplėsti savo akiratį su kulinariniu pasauliniu turu, įgyti patirties Honkonge, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje ir Tailande. Jis sugrįžo 2012 m., kiekvienam patiekalui suteikdamas tarptautinę įtaką ir ilgametę patirtį, daugiausia dėmesio skirdamas kokybei, meistriškumui ir puikių skonių teikimui. Apsilankę tualete pro langą, pro kurį matote dirbančią virtuvės komandą.


Atmosfera
Valgomasis paprastai yra tirolietiškas su medinėmis dailylentėmis ir tvirtais baldais. Šurmuliuojame, kai atvykstame su tuo, kas, atrodo, yra geras vietinių ir tarptautinių valgytojų derinys, tačiau visus vienija mėgavimasis geru maistu.


Alpių regiono religinį ir kultūrinį paveldą vaizduoja nukryžiuotasis kampe ir lubose kabantys angelai, pastarieji galbūt tik sezoninė puošmena, nes vakarieniavome sausio mėnesį.


Taip pat yra terasa, kurioje gali apsistoti daug daugiau valgytojų.


Viskas, ko reikia norint suplanuoti kelionę 2024 m
Kaina
Užkandžiai svyruoja nuo 5 EUR iki 20 EUR, o pagrindiniai patiekalai paprastai svyruoja nuo labai priimtinos 15 EUR iki 25 EUR (vienintelis skirtumas yra Tirolio filė kepsnys už 42,50 EUR).


Galutinis verdiktas
Weisses Rössl neapsimetinėja tuo, kas nėra. Vietoj to, tai, ką jis siūlo, yra nuoširdus, sumaniai pagerbtas Tirolio skoniui – sodriam, tvirtam ir nepaprastai Alpių. Tai buvo pirmasis mūsų valgis po nusileidimo Insbruke ir nuoširdžiai pasveikino regioną, nustatydamas aukštą kartelę likusiai mūsų kelionei.


Atskleidimas: mūsų kelionę rėmė Insbruko turizmas.
Ar jums patiko šis straipsnis?
Gaukite panašų turinį tiesiai į gautuosius.
Norėdami pateikti formą, savo naršyklėje įgalinkite JavaScript